Ortopediska lösningar

Om du eller dina medarbetare inte kan använda konventionella skyddsskor, till exempel på grund av mycket breda fötter eller sjukdomar som diabetes, kan ni ta hjälp av våra ortopediska skoanpassningar och bekväma innersulor.

Fotproblem är livsstilsrelaterade och hindrar ofta människor från att använda konventionella skyddsskor. Men sedan revideringen av DGUV-regeln 112-191 är det inte längre är tillåtet att ha egna innersulor i skyddsskor. I stället måste arbetsgivaren se till att det finns ortopediska skor.

Våra ortopediska skoexperter och certifierade uvex medicare-leverantörer över hela Tyskland utvecklar skräddarsydda lösningar för vårt befintliga sortiment av fotskydd. För dig innebär det här snabbare tillgång till kontaktpartner över hela Tyskland och enhetliga skyddsskor i hela företaget. Alla våra lösningar har typundersökts av Prüf- und Forschungsinstitut Pirmasens e. V. (test- och forskningsinstitutet för skoproduktion) eller av TÜV Rheinland.

uvex tillhandahåller följande ortopediska anpassningar (ändringar i yttersulan) till sina skor:

  • skohöjning till 3 cm
  • rullsula
  • fjärilsrulle
  • ökning av inner- eller ytterkant

Dessutom kan vi erbjuda individuellt anpassade ortopediska innersulor.

Obs!

Våra ortopediska anpassningar av uvex skor och våra bekväma innersulor är endast certifierade med majoriteten av uvex skyddsskor. För att undvika säkerhetsrisker är det viktigt att du väljer rätt skyddssko för produkten.

Våra skyddsskor som är certifierade för ortopediska anpassningar är baserade på etablerade tekniker från uvex. Lämpliga modeller kan identifieras av uvex medicare-symbolen.

Så får du skyddsskor med perfekt passform så snabbt som möjligt:

Berörda personer/användare: Kontakta din arbetsgivare.

Arbetsgivare: Använd vårt sökverktyg för distributörer för att kontakta någon av våra ortopediska partnerföretag. Dessutom kan du komma i kontakt med någon av våra partner i det ortopediska systemet eller direkt med din uvex försäljningskontakt.

Ortopediska företag: Du kan köpa material som har certifierats för ortopediska anpassningar eller bekväma innersulor för uvex skyddsskor direkt. Dessutom kan du gå med i vårt partnernätverk – kontakta oss!

Frågor om ortopediska lösningar?

UVEX ARBEITSSCHUTZ GmbH
SBU Occupational Health
Siegelsdorfer Straße 1-3
90768 Fürth/Burgfarrnbach
Germany

Telefon: +49 911 9736-1940

Bilder:

Dela Skriv ut