Certifikat

Vi får ofta våra produkter och deras komponenter testade av oberoende laboratorier och institut. För hudvänlighet. För att slippa farliga ämnen. Och mycket annat. En översikt över certifikat som har utfärdats till våra produkter.

Oeko-Tex® Standard 100

I enlighet med kriterierna för Oeko-Tex® Standard 100 garanterar testade textilier att inga ämnen som påverkar människors hälsa förekommer. Endast produkter som uppfyller de mycket stränga kraven och genomgår pågående tester belönas med Oeko-Tex-certifikat. 

Oeko-Tex-certifierade textilier från uvex

Återvunnen polyester

Återvinningen av PET-flaskor har utvecklats avsevärt under de senaste åren och i sådan utsträckning att det har gett upphov till funktionella material med enastående egenskaper av återvunnen polyester: Materialen ger exceptionell komfort för användaren och är dessutom lätta att underhålla. Tack vare den höga kvaliteten på återvunna fibrer märker du ingen skillnad på garnets egenskaper, grepp och blekningsegenskaper jämfört med material av oljebaserad polyester.

Ekologisk bomull

Till skillnad från konventionell bomull görs ekologisk bomull ofta på gamla växtsorter som kräver mindre intensiv bevattning. Det är förbjudet att använda bekämpningsmedel och kemiska gödningsmedel.

Våra modeller i ekologisk bomull uppfyller kraven i den globala standarden för ekologisk textil (GOTS): Minst 95 % av den bomull som används kommer från en kontrollerad ekologisk odling.

Certifierade textilier i ekologisk bomull från uvex

uvex pure standard

Skyddshandskar uppfyller den höga uvex pure-standarden. Dermatologiskt testade. Mycket hudvänliga. Fria från farliga ingredienser.

Skyddshandskarna innehåller inget lösningsmedel, inga acceleratorer och allergiframkallande ämnen. De ger optimalt produktskydd.

uvex handskar med pure-standard

Oeko-Tex® Standard 100

Oeko-Tex® Standard 100 är ett globalt enhetligt test- och certifieringssystem. Ju intensivare hudkontakt en produkt har, desto strängare är kraven den måste uppfylla: Det är därför skyddshandskar har den näst högsta klassificeringen, klass II. Testningen uppfyller inte bara den juridiska standarden, men är också i linje med aktuell forskning. Därför anger Oeko-Tex® inte bara strängare värden för tungmetaller som krom, nickel och kvicksilver, utan tar även hänsyn till cancer- och allergiframkallande färgämnen och användning av lösningsmedel som formaldehyd. Varje år anpassas testmetoder och listor av föroreningar efter forskningsresultat.  

Testade och certifierade uvex skyddshandskar
Skyddshandskar med beprövat skydd. För dig och din personal. Eftersom endast de strängaste kraven skyddar huden. Det är därför vi har certifierat våra serier uvex profi, uvex contact, uvex rubipor, uvex phynomic, uvex C300, uvex C500, uvex synexo Z200, uvex nk, uvex protector, uvex rubiflex, uvex rubiflex S, uvex profatrol och uvex profagrip skyddshandskar i enlighet med de stränga testkriterierna i produktklass II i Oeko-Tex® Standard 100.

uvex handskar med Oeko-Tex

proDERM

Den utmärkta användarvänligheten hos många av våra skyddshandskar är dermatologiskt godkänd. Skyddshandskarna som tilldelades kvalitetsstämpeln blev kliniskt testade av proDERM institut för tillämpad dermatologisk forskning GmbH (Hamburg, Tyskland).

proDERM-studier: 11.0356-02, 11.0482-11, 13.0202-02, 15.0188-02, 15.0219-11

mer detaljerad information om proDERM

Made in Germany

uvex är stolta över att utveckla och producera skyddshandskar i Tyskland. Vår gedigna erfarenhet av tillverkning och våra tekniska kunskaper garanterar förstklassig service inom handskydd och förstklassiga skyddshandskar för en mängd olika användningsområden.

uvex arbetshandskar som tillverkas i Tyskland är märkta med Made in Germany.

uvex handskar Made in Germany

Livsmedelshantering

Skyddshandskar för livsmedelshantering måste utformas så att inga element som är farliga för människors hälsa överförs till mat (så kallad migration) vid normala, förutsebara förhållanden. Följande översikt ger en sammanfattning av vilka uvex skyddshandskar som lämpar sig för livsmedelshantering, tillsammans med en detaljerad lista över möjliga användningsområden.

 vattenbaserat pH > 4,5surt pH < 4,5alkoholhaltigafetthaltigatorra, icke feta
Exempel alkoholfria drycker, frukt, ägg, grönsaker, skaldjur vinäger, jäst, mjölk, yoghurt vin, sprit, likör olivolja (R1), margarin (R2), fisk, ost och konditori (R3), kött, fågel (R4), smörgåsar och stekt mat (R5) bröd, pasta, ris, te, kryddor, baljväxter
uvex profi ergo JA JA JA JA (R1 till R5) JA
uvex contact ergo JA JA JA JA (R1 till R5) JA
uvex phynomic C3 JA JA JA JA (R1 till R5) JA
uvex C5 JA JA JA JA (R1 till R5) JA
uvex rubiflex (orange) JA JA JA JA (R1 till R5) JA
uvex rubiflex S (blå/grön) JA JA JA JA (R1 till R5) JA
uvex profastrong NF 33 JA JA JA JA (R2 till R5) JA
uvex u-fit JA JA JA JA (R3 till R5) JA
uvex phynomic foam JA JA JA JA (R5) JA
uvex phynomic lite (w) JA JA JA JA (R1 till R5) JA
uvex unilite hermo JA JA JA NEJ JA
uvex u-fit strong N2000 JA NEJ JA JA (R3 till R5) JA
uvex u-fit lite JA NEJ JA JA (R3 till R5) JA


Ytterligare information inklusive testspecifikationer finns på begäran.

uvex handskar för livsmedelshantering

uvex medicare

uvex skyddsskor certifierade för ortopediska anpassningar är baserade på etablerade tekniker från uvex. Du känner igen dem på uvex medicare-symbolen i produktbeskrivningarna. Alla individuella och speciella ortopediska lösningar har tagits fram av våra ortopediska mästare inom skotillverkning. uvex nätverk av certifierade ortopediska företag hanterar den lokala anpassningstjänsten.

Våra individuella och speciella ortopediska lösningar är certifierade och granskas av Prüf- und Forschungsinstitut Pirmasens e. V. (test- och forskningsinstitut för skoproduktion) och TÜV Rheinland och uppfyller följande standarder:

  • DGUV 112-191/ÖNORM Z 1259: uppfyller kraven i de ändrade reglerna för institutionerna för lagstadgad olycksfallsförsäkring och förebyggande hälsa och säkerhet på arbetsplatsen – DGUV 112-191 (Tyskland) och ÖNORM Z 1259 (Österrike).<strong/><strong/>
  • Efterlevnad av ESD-standard: Skyddsskon uppfyller ESD-kraven i enlighet med EN 20345/EN 61340-5-1. Många arbetsplatser kräver användning av skyddsskor som en del av ett system för att avleda elektrostatiska laddningar. Se produktens bruksanvisning.

Läs mer här.

uvex skyddsskor med medicare

Dela Skriv ut