Ett grepp för varje arbete

TP-X®

TP-X®-materialet på insidan av handsken är utmärkt för hantering av oljor och vätskor eftersom det inte absorberar dem. Det innebär att det är idealiskt för att bäraren ska kunna behålla greppet under oljiga eller våta förhållanden där andra handskar misslyckas.

Beställa testmönster

TP-X+®

Detta avancerade material har räfflor på ytan som ger bättre grepp. TP-X+®-beläggningen är ett mycket robustare alternativ till TP-X® för krävande användningsområden och ger bättre motståndskraft mot skärskador, punktering, nötning och värme.

Beställa testmönster

HexArmor® Mud Grip®

Insida av syntetiskt läder med PVC-noppor i handflatan som ger ett stabilt grepp, särskilt under våta förhållanden. PVC-nopporna leder bort smörjmedel, skapar friktion och förbättrar greppet på våta verktyg.

Beställa testmönster

Korrugerat latexgummi

Korrugerat latexgummi är ett flexibelt, icke-poröst ytskikt på handflatorna som ger fantastiskt grepp på torra ytor. Materialet ger även bra grepp på våta ytor, men rekommenderas inte för användning med kolväten och organiska lösningsmedel som bensin eftersom det kan orsaka förtida sönderfall. Den här polymeren kan ge allergiska reaktioner hos vissa personer. Om det korrugerade gummit blir vått kan det få gråa, pulveraktiga missfärgningar. Detta inverkar dock inte på funktionen.

Sandad nitril

Sandad nitril ger bra grepp på torra och våta ytor. Det är ett lätt material som ger förstklassig precision och som dessutom är mycket slitstarkt. Det är ett bra val om du då och då kommer i kontakt med okända ämnen som lösningsmedel, kemikalier, olja osv.

Silikongrepp

Handflatan av slitstarkt syntetläder med värmetåligt Hi-Vis-silikonmönster ger maximalt grepp och precision.

Grepp av PVC/nitril

Den högkvalitativa PVC-/nitrilblandningen används ofta i handskar, avsedd för att ge beständighet mot vätskor och specifika kemikalier. Materialet ger en effektiv barriär mot vatten och de flesta vattenhaltiga lösningarna såsom rengöringsmedel eller utspädda syror. Eftersom PVC är 100 % syntetiskt, innehåller det inte latexprotein och är allergivänligt. Integrerade partiklar som ger bättre grepp.

Dela Skriv ut
uvex
SAFETY