Tillverkningsexpertis

Vi erbjuder personlig skyddsutrustning från topp till tå, med tillverkningsexpertis inom alla områden, och vi ber dig bedöma vår expertis.

Vi ställer de högsta kraven på oss själva

Nästan 80 % av vårt mervärde genereras i våra egna anläggningar. Produktionsanläggningarna är hem för den senaste tekniken, otroligt mycket erfarenhet och en passionerad längtan efter produktinnovation, vilket på många sätt är banbrytande.

Strikt kvalitetshantering säkerställer att vi uppfyller de höga krav som vi har satt upp för oss själva och våra produkter – alla våra anläggningar är certifierade i enlighet med ISO 9001:2008.

Vår egen produktutveckling och ett snävt nätverk av strategiska partners hjälper oss att ständigt skapa innovativa idéer. Innovationer – i samma mån som befintliga produkter – måste visa att de räcker till i våra egna laboratorier. En produkt förtjänar endast att bära namnet uvex om den uppfyller alla krav i den tillämpliga säkerhetsstandarden.

Tillverkningsexpertis inom huvudskydd

Skyddshjälmar

Med vår avancerade expertis inom plast tillverkar vi skyddshjälmar och innerskal för stötskyddsmössor i Tyskland. Material av hög kvalitet och ständig övervakning av alla produktionsprocesser garanterar överlägsna huvudskyddsprodukter.

Huvudskydd omfattar mycket mer än hjälmar

Expertis inom huvudskydd innebär också att tänka på områden där hjälmar inte är obligatoriska, men där det fortfarande finns risk för huvudskador. Det är därför vi har utvecklat uvex u-lock stötskyddsmössa. Den innovativa konstruktionen av plastskalselement är inspirerad av bältdjuret och skapar en unik kombination av skydd och användarkomfort.

Tillverkningsexpertis inom skyddsglasögon

Skyddsglasögon

På vår anläggning i Fürth kombinerar vi allt från skyddsglasögon och skyddsglasögon med fullt synfält till skyddsglasögon med receptglas och laserskyddsglasögon. På det här unika kompetenscentret för skyddsglasögon utvecklar och producerar vi, i enlighet med stränga kvalitetskrav, förstklassiga beläggningssystem för att förbättra skyddsglasögonens egenskaper och för att skapa högpresterande, förstklassiga produkter.

laservision – över 30 års erfarenhet av laserskydd

Med varumärket laservision och vårt produktlöfte ”VI SKYDDAR DINA ÖGON” erbjuder vi även globalt standardiserad, banbrytande teknik inom laserskydd och laserskyddsglasögon som vi utvecklar själva, tillverkar och säljer.

Tillverkningskompetens inom hörselskydd

Hörselskydd

Sortimentet uvex hörselskydd omfattar öronproppar, hörselskydd med bygel, hörselkåpor (skyddshörlurar) och otoplastiska skydd. SwedSafe i Höör, Sverige, är vår ultramoderna tillverkningsanläggning för hörselskydd med en egen forsknings- och utvecklingsavdelning – allt under samma tak. SwedSafe har blivit en av de ledande tillverkarna av hörselskydd på bara några år sedan de inrättades. Det har varit möjligt tack vare det framgångsrika nätverket av samarbeten med kända hörselskyddsspecialister och samarbetet med testanläggningar över hela världen. SwedSafe sätter även riktmärken för miljöskydd och hållbarhet. SwedSafe lägger regelbundet ribban lite högre för hörselskydd i och med sin innovativa drivkraft och polyuretanskummet som utvecklats internt.

Värde följer innovation

SwedSafe är specialist på skumbearbetning och övervakar och optimerar ständigt öronproppar och deras materialsammansättning vad gäller cellstrukturer och homogenitet. Det leder till optimal återställningstider och bästa möjliga kontakttryck. De många patentansökningarna för öronproppar som har registrerats är beviset på SwedSafes innovativa driv.

Tillverkningsexpertis inom andningsskydd

Filtermasker

Progressiv teknik, orubbligt engagemang för innovation, maximal upplevelse – med den här vinnande kombinationen kan vi producera ultramoderna andningsskydd med en tydlig känsla för detaljer. Tack vare åtkomsten till hela värdekedjan kan vi använda och ständigt förbättra material med hög kapacitet. Med produktionsprocesser under ständig utveckling och strategiska samarbeten med utvalda tillverkare tar vi ett stort kliv framåt vad gäller kvalitet som våra kunder förväntar sig från varumärket uvex.

Samlat skydd

Som tillverkare av mycket funktionella ansiktsmasker och global ledare inom industriella ögonskydd samordnar vi ständigt våra utvecklingsprocesser. För din del innebär det: på uvex får du perfekt kombinerbart andningsskydd och ögonskydd. Inget tryck. Inget glid. Tillförlitligt skydd under alla förhållanden.

Tillverkningsexpertis inom textilier

Arbets- och skyddskläder

Vi kombinerar ett brett utbud av textilier under ett paraplyvarumärke – från moderna arbetskläder till anpassade systemlösningar via innovativa skyddskläder: uvex är expert på design, utveckling och produktion på en anläggning med ett integrerat systemlandskap och perfekt samordnade processer. Med moderna material och bred kunskap ser vi till att tillhandahålla både tillförlitligt skydd och användarkomfort.

Textilkompetenscenter i Ellefeld

Med uvex safety textiles baserat i Ellefeld, Tyskland, hanterar vi innovativa lösningar för skyddskläder och begäran om företagsmode och enskilda kläder. Vi har ett professionellt konsult- och utvecklingsteam som består av designers och textilspecialister för att ge dig stöd från din första idé till leverans av din alldeles egna produkt – allt från en enda källa, bland annat skyddsskor, skyddsglasögon och skyddshandskar som anpassas efter ditt företags identitet.

Tillverkningsexpertis inom skyddshandskar

Skyddshandskar

UVEX SAFETY Gloves GmbH & Co. KG beläget i Lüneburg, Tyskland, är kompetenscentret för skyddshandskar. Produktion på plats garanterar en hög teknisk standard och korta sträckor från tillverkare till användare. Här samarbetar en intern syavdelning och ett tillhörande laboratorium med omfattande tester och bearbetningsteknik med modern produktion och utveckling. Vi har hand om alla processer internt, från att utveckla innovativa garnblandningar till stickning och bearbeta nya beläggningsformuleringar.

Värde följer innovation

Vi lyssnar alltid på vad våra kunder och marknaden säger och på vad som händer inom försäljning och marknadsföring, så att våra lösningar passar både branschen och enskilda anställda. Vår sofistikerade innovationsprocess har gett oss (under namnet Profas) titeln ”Årets 100 bästa innovatörer 2013” i kategori B (50 till 250 anställda) i jämförelse med Tysklands 100 bästa företag – en titel vi inte kunde vara stoltare över!

Tillverkningsexpertis inom skyddsskor

Skyddsskor

Med en ultramodern skofabrik i Ceva, Italien, har vi tagit oss an utmaningen att tillverka tekniskt krävande skyddsskor med kvalitet och produktion av högsta kvalitet i Europa och med korta sträckor mellan utveckling, produktion och leverans. Anläggningen i Italien kan tillverka skyddsskor extremt flexibelt med ett mycket brett sortiment av PUR och yttersulor i gummi. På en progressivt teknikcenter på företagets huvudkontor i Tyskland arbetar vi ständigt med nya banbrytande idéer för våra kunder och utvecklar sofistikerade innovationer.

Skräddarsydd säkerhet för alla

Vår expertis inom skyddsskor stannar inte vid standardutrustning: Med individuellt tillverkade ortopediska inlägg eller färdiga skor och kängor kan vi hjälpa människor med ett brett utbud av fotrelaterade förbehåll för att kunna fortsätta att arbeta normalt.

Tillverkningsexpertis inom personlig skyddsutrustning

Individuell personlig skyddsutrustning

Vår avdelning för hälsa på arbetsplatsen har under många decennier fokuserat på individuella skyddsprodukter för ögon, öron och fötter. Grundläggande forskning och utveckling vid Fürth, expertpersonal och ständig produktoptimering utgör grunden för alla våra anpassade skyddsprodukter. Våra högkvalitetsstandarder garanteras av kostsamma certifieringsförfaranden och stränga kontroller.

Anpassat skydd på tre områden

  • Individuella ögonskydd: allt från korrigerade datorglasögon till tåliga skyddsglasögon med receptglas
  • Anpassade hörselskydd: perfekta hörselskydd för människor och buller för anställda med eller utan hörselnedsättning
  • Ortopediska fotskydd: certifierade ortopediska fotskydd som ett anpassat inlägg eller individuellt anpassad, färdig skyddssko/-känga
Dela Skriv ut