SuperFabric®-skärskydd

HexArmor med skärbeständig SuperFabric® på insidan

Ett enda lager rörligt, skär- och stickbeständigt SuperFabric®-material på insidan eller utsidan av din personliga skyddsutrustning skyddar mot knivar, tråd, metall, glas med mera och låter huden andas. På så sätt har vi förhindrat allvarliga skador och sparat miljoner i sjukvårdskostnader.

Skärskador kan förhindras

En stor del av de rapporterade arbetsplatsskadorna är skärsår, men 70 procent av dem kan undvikas. I statistiken för 2014 rapporterades 94 670 skär- och nålsticksskador. Detta innebär att kostnaderna för handskador stigit till 70 000 kr per anställd. De flesta SuperFabric®-produkterna har en skärbeständighet motsvarande ANSI/ISEA-klass A6 till A9, vilket ger personalen ett bättre skydd mot skärskador än konventionell personlig skyddsutrustning av textil.

SuperFabric® i sticktestet ASTM-F2992-15

Till skillnad från konventionella fiberbaserade skyddshandskar är HexArmors produkter med SuperFabric® utformade för att förhindra penetration och skydda huden från skador. De flesta SuperFabric®-produkterna ger branschledande skärbeständighet (klass A6 till A9).

Fallstudie: Vårt mål: NOLL skärskador

En av världens största stålproducenter har rapporterat ett oroväckande stort antal skärskador per år. Vassa kanter, hörn och grader på valsade produkter, metallskrot, bockad plåt och gängade rör tränger genom den befintliga personliga skyddsutrustningen. Efter övergången till HexArmor-produkter med SuperFabric® minskade antalet skärskador hos denna ståltillverkare från över 160 till noll på bara tolv månader, vilket innebar en besparing på 1,8 miljoner USD som skadorna medförde . Resultatet: högre personalsäkerhet, bättre stämning bland personalen och högre produktivitet.

HÄMTA SOM PDF (EN)

Dela Skriv ut
uvex
SAFETY